how to create a site

STIAI CA:

Biodegradarea este un proces prin care organismele microbiene transformă sau modifică (prin acțiune metabolică sau enzimatică) structura chimicalelor introduse în mediul înconjurator.

Procesul de biodegradare este direct influențat de mediul unde se afla produsul, de aceea diferențele de biodegradare diferă dacă produsul stă în razele soarelui, în pământ sau apă!

BENEFICII ALE COLECTARII SELECTIVE:

-Protejăm mediul,
-Economisim materie primă și energie,
-Reducem poluarea aerului și a apei,
-Îmbunătățim condițiile de igienă urbană,
-Reducerea cantităţii deşeurilor ce ajung la depozit.
-Reutilizarea unor ambalaje şi produse; repararea, vinderea sau donarea acestora.
-Reciclarea produselor oricând este posibil, inclusiv cumpărarea de produse cu conţinut sau ambalaj reciclabil.
-Eliminarea prin incinerare, coincinerare şi depozitare

DE RETINUT:

Aproape 90% din conținutul coșului de gunoi poate fi reciclat
și refolosit. Gândește-te încă o dată înainte de a arunca ceva
în lada cu gunoi.

IMPORTANT.
Depozitarea deșeurilor rezultate din construcții, renovări și amenajări interioare, precum și din toaletarea pomilor, curățirea și întreținerea spațiilor verzi, nu se va face in recipienții destinați deșeurilor menajere. Acestea vor fi ridicate pe bază de comandă.   

RECICLARE 

Pasul 1.
Identificați deșeurile de ambalaje reciclabile din propria locuință
.
Pasul 2.
Pliați deșeurile de ambalaje tip PET sau cartoanele înainte de depozitare, pentru a ocupa cât mai puțin spațiu.

Pasul 3.
Depozitați-le separat de gunoiul menajer, în sacii destinați: Carton / Plastic / Metale.

Pasul 4.
Urmăriți calendarul de reciclare selectivă, primit în cutia poștală.

Pasul 5.
Duceți sacii conform programului în locația de ridicare. Dacă din anumite motive nu sunt ridicați, contactați-ne urgent!!!

DIRECTIVA 2008/98/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN PRIVIND DESEURILE

În calitate de stat membru al Uniunii Europene, România are de îndeplinit, până în 2020, conform directivelor europene, următoarele obiective: minimum 50% rată de reutilizare și reciclare din masa totală a cantităților de deșeuri (hârtie, metal, plastic și sticlă), minimum 70% nivel de pregătire pentru reutilizare, reciclare și alte operațiuni de valorificare materială de minimum 70% din masa cantităților de deșeuri ne-periculoase provenite din activități de construcție și demolări, 60% valorificare a deșeurilor de ambalaje din total ambalaje introduse pe piața națională. De asemenea, țara va trebui să atingă, anual, o cantitate colectată de deșeuri electronice de 4 kg/locuitor și să colecteze separat bio-deșeurile în vederea compostării și fermentării acestora.

IMPORTANT

Stimați cetateni,
Depozitarea deșeurilor rezultate din construcții, renovări și amenajări interioare, precum și din toaletarea pomilor, curățirea și întreținerea spațiilor verzi, nu se va face in recipienții destinați deșeurilor menajere. Acestea vor fi ridicate pe bază de comanda. Amendă de la 1000 la 2000 de lei pentru persoanele fizice , amendă de la 2000 la 2500 de lei pentru persoanele juridice conform hotărârii C.L. Al Orașului Râșnov Nr. 147/23.06.2015

SELECTAM IMPREUNA

Lasati sacii conform programului în locația de ridicare. Dacă din anumite motive nu sunt ridicați, contactați-ne urgent!!!

RECICLEAZA

-Casele noastre sunt depozite de vechituri?
-Participa la TOMBOLA!
-Suna pentru mai multe informatii: 0800444800